Yritys

TAITOKATTO OY

KATTOREMONTTI ON TAITOLAJI

Kattojen asennukset, kattoremontit ja katon huollot ammattitaidolla ja laadulla.

Vaikka olemmekin yrityksenä vielä nuori ovat yrityksen omistajat ja työntekijät jo kymmeniä vuosia alalla ja Suomessa vaikuttaneita katonrakennus alan ammattilaisia.

Meillä on halu ja osaaminen tehdä laadukkaita kattoremontteja läpinäkyvästi niin, että asiakaskin voi päivittäin nähdä miten ja millä tavalla katon rakentaminen edistyy ja millaista jälkeä syntyy.

Tavoitteemme on tyytyväinen asiakas.

Toimintaprosessimme on asiakkaalle läpinäkyvä. Kuvaamme ja raportoimme asiakkaalle kaikki työvaiheet ja tekniset ratkaisut koko kattoremontin ajalta. Kattoremontin päätteeksi annamme asiakkaalle kattoremontin loppuraportin sekä työllemme 5 v. takuutodistuksen.

Onnistunut ja laadukas lopputulos.

Käytämme laadukkaita tuotteita ja teemme remontit vuosien kokemuksella ja ammattitaidolla. Oma peltiseppämme tekee pellitykset mittatilaustyönä juuri teidän tarpeenne huomioiden. Meiltä onnistuu kaikki kattotyypit ja haasteelisetkin kohteet.

TAPAMME TOIMIA JA AVOIMUUS TOIMINTAPROSESSEISSA

1. Korjaustarpeen arviointi

Ilmainen kuntokartoitus

Voit tilata asiantuntijamme arvioimaan kattonne kunnon ja mahdollisen korjaustarpeen. Kartoitamme katon rakenteiden kunnon, yläpohjan vesikatteen kunnon, villoituksen sekä yläpohjan paloturvallisuuden nykymääräysten mukaan.

Tarkastamme katteen kunnon, läpiviennit ja pellitykset. Tuomme esille mahdolliset epäkohdat ja korjaustarpeet. Voit myös esittää toiveesi halutuista toimenpiteistä ja saat tarjouksen toiveittesi mukaisesta kattoremontista.

Kuntokartoitus antaa vastauksia mm näinhin kysymyksiin:

 • Millaisessa kunnossa vanha katto ja alusrakenteet ovat?
 • Millaisella laajuudella ne täytyy uusia vai onko uusi pinnoitus riittävä toimenpide?
 • Missä menee raja mitä kannattaa samalla laittaa uusiksi?

Maksullinen kuntotarkastus

Katon kuntotarkastuksella selvitään katon kunto ja korjaustarpeet. Suoritamme pintapuolisen tarkastuksen sekä rakenteisiin kohdistuvan tarkastuksen rakenteita rikkomattomia tarkastusmenetelmiä hyödyntäen.

Käytämme aistinvaraisia havaintoja, mahdollisia haastatteluja sekä saatavilla olevia asiakirjoja, jotka kertovat katon kunnosta, riskeistä ja korjaustarpeista.

Kuntotarkastuksen sisältö:

 • Tarkastetaan pintakate ja arvioidaan sen jäljellä oleva elinkaari. 
 • Tarkastetaan katteen kiinnitykset ja läpiviennit sekä niiden tiiviys vuotojen varalta.
 • Kerromme sinulle tarkastuksessa tekemistämme huomioista
 • Listaamme huolto- ja korjaustoimenpiteet, jotka katon hyvinvoinnin kannalta tulisi toteuttaa.
 • Teemme kattavan sähköisen ja kuvallisen kuntotarkastusraportin, joka sisältää toimenpide-ehdotukset ja hinta-arviot toimenpiteistä.

2. Kattoremontin urakoitsijan valitseminen

Tarjouspyynnöt kattoremontista

Kattoremontin urakoitsijan valitsemiseksi suositellaan tarjousten pyytämistä ainakin kolmelta eri urakoitsijalta. Ennalta määritellyn sisällön pohjalta tehdään yhtenevä tarjouspyyntö urakoitsijoille. Huolellisesti määritetyllä tarjouspyynnöllä saa vertailukelpoisia tarjouksia.

Taitokatto Oy tekee tarjouksen ilmaisen kartoituksen ja tarjouspyynnössä määritettyjen tavoitteiden perusteella. Tavoitteemme on aina laadukas lopputulos ja tyytyväinen asiakas.

Kattoremontin tarjouspyynnön määrittämisessä tärkeitä asioita ovat:

 • Vesikaton materiaalivalinta
 • pohjarakenteiden uusimisen laajuus
 • Tekninen toimivuus mm. toimiva tuuletus
 • Sadevesijärjestelmien ja kattoturvatuotteiden määrät ja uusimisen tarve
 • Määräyksien asettamat rajoitukset ja ehdot.

Urakoitsijan valitseminen

Kattoremontin kokonaishinta määräytyy tarjouspyynnön mukaisesta urakkahinnasta, tarjouspyynnön ulkopuolelle jäävistä lisäkustannuksista ja rakennusvalvonnan järjestämisestä. Urakkatarjouksista hinnalta halvin ei välttämättä ole kokonaisuudeltaan edullisin eikä välttämättä laadukkain valinta.

Taitokatto Oy tarjous perustuu kartoitettuun tietoon ja hakuamme tarjota tarjouspyynnössä määritetyt asiat sekä kartoituksessa ilmenneet laadukkaan lopputukoksen kannalta tarvittavat lisätyöt. Haluamme antaa kattourakalle hinnan, jossa yllätykselliset piilokustannukset on minimoitu.

Urakka voidaan toteuttaa toiveenne mukaan pienurakkasopimuksella tai urakkasopimuksella. Sopimuksissa hyödynnetään YSE1998 (taloyhtiöt ja yritykset) ja RYS-9 1998 (kotitaloudet). Sopimusten pohjina käytämme RT korttien valmiita sopimuspohjia.

Voimme pyynnöstä sisällyttää tarjoukseen myös ulkopuolisen rakennusvalvojan hankkimisen. Rakennusvalvoja valvoo tekemän työn toteuttamisen ja pitää huolta laadukkaasta lopputuloksesta sekä dokumentoi tehdyn urakan ja toimii tilaajan edunvalvojana urakan toteuttamisessa.

Rahoitus

Taitokatto Oy auttaa rahoituksen hankkimisessa ja siihen liittyvien hankkimisessa.

Kotitaloudet voivat hakea rahoitusta suoraan Osuuspankin kautta. Taitokatto Oy on Osuuspankin hyväksymä luottoluokiteltu urakoitsija. Yksityishenkilöille tarkoitetun OP-rahoituksella pystyt hankkimaan remontin nyt joustavalla maksuajalla. Edullinen korko ja joustava takaisinmaksuaika helpottavat arkea ja taloutta. Kodin remontti on investointi, joka maksaa itsensä takaisin.

Taitokatto Oy toimii avoimesti ja luottamuksellisesti, sekä haluaa olla luottamuksenne arvoinen urakoisija.

3. Rakentaminen

Pääurakoitsijana pidämme huolen koko projektin onnistumisesta!

Taitokatto Oy toimii aina pääurakoitsijana, ellei sopimuksessa toisin ole mainittu. Meille on kunnia asia tehdä urakka sovitussa aikataulussa ja mahdollisimman vähän normaalia asumista häiritsemättä. Pidämme huolen työmaan turvallisuudesta ja siisteydestä päivittäin. Työmaallamme on työmaan valvoja, joka ohjaa ja valvoo rakentamisen suorittamista urakkasopimuksen mukaisesti ja rakennusteknisiä vaatimuksia noudattaen sekä valvoo laatulupauksemme toteutumista.

Teemme rakentamisen ennalta sovittuja vaiheita noudattaen. Rakentamisen edistyminen ja valvonta on mahdollista myös asukkaille lähes reaaliajassa. Valokuvaamme kaikki rakennusvaiheet ja tekniset ratkaisut ja jaamme kuvat asukkaitten seurattaviksi. Hyödynnämme kuvamateriaalin myös loppuraportissa, joka toimitetaan asiakkaalle sähköisessä muodossa urakan luovutuksen yhteydessä.

Annamme työllemme takuutodistuksen ja opastamme katon oikeaoppiseen huoltoon ja huoltokirjan pitämiseen. Laadukkaiden materiaalien takuut varmistavat myös, että uuden katon elinkaari voidaan pitää mahdollisimman täysimääräisenä.

Kattoremontin eteneminen

KUNTOKARTOITUS

Laadukas remontti lähtee aina katon nykytilan yksityskohtaisesta kartoituksesta.Yhtenotton jälkeen tule asiantuntijamme paikan päälle tutkimaan katon ja välikaton tilanteen.

SUUNNITELMA JA TARJOUS

Jos kuntotarkastuksessa havaitaan remonttitarpeita,tehdään teille korjaussuunnitelma ja kattoremonttin tarjouksen.Tarjous tehdään aina avaimet käteen perjaatteella.

REMONTIN TOTEUTUS

Sovitaan remontille sopiva ajankohta. Otamme yhteyttä päivä ennen remontin alkua ja tarkistetaan ajankohta. Asennusryhmä hoitaa remontin  suunnitelman mukaan.

TaitoKatto on oikea valinta! 

 • Me teemme aina sen mitä kanssanne on sovittu
 • Meillä on ammattitaitoiset työntekijät
 • Työt toteutetaan avaimet käteen periaatteella
 • Maksuton kohteen kartoitus ja tarjous kartoituksen pohjalta
 • Käytämme uusinta tekniikkaa ja laadukkaita materiaaleja
 • Raportoimme avoimesti työn etenemisestä
 • Tavoitteemme on tyytyväinen asiakas

KATTO KUNTOON

Kaikki kattouudistukset, pelti- ja tiilikatot, myös lisäeristys ja kattorakenteiden muutostyöt. 

Ammattitaitoiset asentajat, parhaitten valmistajien kattotuotteet, sadevesijärjestelmät ja kattoturvatuotteet.

Kysy lisää tai kerro tarpeesi niin kerromme mitä asialle voidaan tehdä.

Tilaa ilmainen kartoitus tai remontin suunnittelukäynti.

OTA YHTEYTTÄ

Työmaapäällikkö

Johto