Taitokaton kattoremontti

Ota yhteyttä »

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Kattoremontti TaitoKaton tapaan | Espoo, Vantaa, Uusimaa

1. Korjaustarpeen arviointi

Ilmainen kuntokartoitus

Voit pyytää asiantuntijamme arvioimaan kattonne kunnon ja mahdollisen korjaustarpeen. Kartoitamme katon rakenteiden kunnon, yläpohjan vesikatteen kunnon, villoituksen sekä yläpohjan paloturvallisuuden nykymääräysten mukaan.

Tarkastamme katteen kunnon, läpiviennit ja pellitykset. Tuomme esille mahdolliset epäkohdat ja korjaustarpeet. Voit myös esittää toiveesi halutuista toimenpiteistä, ja saat tarjouksen toiveittesi mukaisesta kattoremontista.

Kuntokartoitus antaa vastauksia muun muassa seuraaviin kysymyksiin:

 • Millaisessa kunnossa vanha katto ja alusrakenteet ovat?
 • Millaisella laajuudella ne täytyy uusia vai onko uusi pinnoitus riittävä toimenpide?
 • Missä menee raja mitä kannattaa samalla laittaa uusiksi?

Maksullinen kuntotarkastus

Katon kuntotarkastuksella selvitään katon kunto ja korjaustarpeet. Suoritamme pintapuolisen tarkastuksen sekä rakenteisiin kohdistuvan tarkastuksen rakenteita rikkomattomia tarkastusmenetelmiä hyödyntäen.

Käytämme aistinvaraisia havaintoja, mahdollisia haastatteluja sekä saatavilla olevia asiakirjoja, jotka kertovat katon kunnosta, riskeistä ja korjaustarpeista.

Kuntotarkastuksen sisältö:

 • Tarkastamme pintakatteen ja arvioimme sen jäljellä oleva elinkaaren.
 • Tarkastamme katteen kiinnitykset ja läpiviennit sekä niiden tiiviyden vuotojen varalta.
 • Kerromme sinulle tarkastuksessa tekemistämme huomioista
 • Listaamme huolto- ja korjaustoimenpiteet, jotka katon hyvinvoinnin kannalta tulisi toteuttaa.
 • Teemme kattavan sähköisen ja kuvallisen kuntotarkastusraportin, joka sisältää toimenpide-ehdotukset ja hinta-arviot toimenpiteistä.

2. Kattoremontin urakoitsija

Tarjouspyynnöt kattoremontista

Kattoremontin urakoitsijan valitsemiseksi suositellaan tarjousten pyytämistä ainakin kolmelta eri urakoitsijalta. Ennalta määritellyn sisällön pohjalta tehdään yhtenevä tarjouspyyntö urakoitsijoille. Huolellisesti määritetyllä tarjouspyynnöllä saa vertailukelpoisia tarjouksia.

Taitokatto Oy tekee tarjouksen ilmaisen kartoituksen ja tarjouspyynnössä määritettyjen tavoitteiden perusteella. 

Kattoremontin tarjouspyynnön määrittämisessä tärkeitä asioita ovat:

 • Vesikaton materiaalivalinta
 • pohjarakenteiden uusimisen laajuus
 • Tekninen toimivuus mm. toimiva tuuletus
 • Sadevesijärjestelmien ja kattoturvatuotteiden määrät ja uusimisen tarve
 • Määräyksien asettamat rajoitukset ja ehdot.

Urakoitsijan valitseminen

Kattoremontin kokonaishinta määräytyy tarjouspyynnön mukaisesta urakkahinnasta, tarjouspyynnön ulkopuolelle jäävistä lisäkustannuksista ja rakennusvalvonnan järjestämisestä. Urakkatarjouksista hinnalta halvin ei välttämättä ole kokonaisuudeltaan edullisin eikä laadukkain valinta.

Taitokatto Oy:n tarjous perustuu kartoitettuun tietoon, ja haluamme tarjota tarjouspyynnössä määritetyt asiat sekä kartoituksessa ilmenneet laadukkaan lopputukoksen kannalta tarvittavat lisätyöt. Haluamme antaa kattourakalle hinnan, jossa yllätykselliset piilokustannukset on minimoitu.

Urakka voidaan toteuttaa toiveenne mukaan pienurakkasopimuksella tai urakkasopimuksella. Sopimuksissa hyödynnetään YSE1998 (taloyhtiöt ja yritykset) ja RYS-9 1998 (kotitaloudet). Sopimusten pohjina käytämme RT-korttien valmiita sopimuspohjia.

Voimme pyynnöstä sisällyttää tarjoukseen myös ulkopuolisen rakennusvalvojan hankkimisen. Rakennusvalvoja valvoo tekemän työn toteuttamisen ja pitää huolta laadukkaasta lopputuloksesta sekä dokumentoi tehdyn urakan ja toimii tilaajan edunvalvojana urakan toteuttamisessa.

Rahoitus

Taitokatto Oy auttaa rahoituksen hankkimisessa ja siihen liittyvien hankkimisessa.

Kotitaloudet voivat hakea rahoitusta suoraan Osuuspankin kautta. Taitokatto Oy on Osuuspankin hyväksymä luottoluokiteltu urakoitsija. Yksityishenkilöille tarkoitetun OP-rahoituksella pystyt hankkimaan remontin nyt joustavalla maksuajalla. Edullinen korko ja joustava takaisinmaksuaika helpottavat arkea ja taloutta. Kodin remontti on investointi, joka maksaa itsensä takaisin.

 

3. Rakentaminen

Pääurakoitsijana pidämme huolen koko projektin onnistumisesta!

Taitokatto Oy toimii aina pääurakoitsijana, ellei sopimuksessa toisin ole mainittu. Meille on kunnia-asia tehdä urakka sovitussa aikataulussa ja mahdollisimman vähän normaalille asumiselle häiriötä aiheuttaen. Pidämme huolen työmaan turvallisuudesta ja siisteydestä päivittäin. Työmaan valvoja ohjaa ja valvoo rakentamisen suorittamista urakkasopimuksen mukaisesti ja rakennusteknisiä vaatimuksia noudattaen sekä laatulupauksemme toteutumista.

Rakennamme ennalta sovittuja vaiheita noudattaen. Rakentamisen edistyminen ja valvonta on mahdollista myös asukkaille lähes reaaliajassa. Valokuvaamme kaikki rakennusvaiheet ja tekniset ratkaisut ja jaamme kuvat asukkaille. Hyödynnämme kuvamateriaalin myös loppuraportissa, joka toimitetaan asiakkaalle sähköisessä muodossa urakan luovutuksen yhteydessä.

Annamme työllemme takuutodistuksen ja opastamme katon oikeaoppiseen huoltoon ja huoltokirjan pitämiseen. Laadukkaiden materiaalien takuut varmistavat myös, että uuden katon elinkaari voidaan pitää mahdollisimman täysimääräisenä.

Viiden tähden kattoremontti

Ilmainen kartoituskäynti

Laadukas remontti käynnistyy aina katon nykytilan yksityskohtaisesta kartoituksesta. Yhteydenottosi jälkeen asiantuntijamme tulee paikan päälle tutkimaan katon, alusrakenteiden ja välipohjan kunnon.

Suunnitelma ja tarjous

Jos kuntotarkastuksessa havaitaan remonttitarpeita, laadimme teille korjaussuunnitelman ja tarjouksen kattoremontista. Tarjous tehdään aina avaimet käteen -periaatteella.

Kattoremontin toteutus

Sovimme remontille ajankohtan ja otamme yhteyttä päivää ennen remontin alkua. Sovittuna aikana TaitoKaton oma asennusryhmä hoitaa remontin suunnitelman mukaan. 

Läpinäkyvä prosessi

TaitoKatto toimii aina valmistajien asennusohjeiden ja rakennusmääräysten mukaisesti. Saat säännöllisesti tietoa ja kuvia remontin etenemisestä. Dokumentoimme työvaiheet tarkasti: jatkossa on helppoa selvittää, mitä katolla on tehty. 

Joustava rahoitus

Kattoremontti kuten haluat: OP:n rahoituksella 30 päivän korotonta ja kulutonta maksuaikaa. Autamme sinua rahoituksen järjestämisessä! 

10 vuoden työtakuu

Kaikilla kattoremonteillamme on valmistajien takuiden lisäksi 10 vuoden työtakuu. 

Katto kuntoon – ota yhteyttä!

Kun katto kaipaa huolenpitoa, asiantuntijasi TaitoKatto palvelee Espoosta käsin Vantaan, Helsingin ja koko Uudenmaan alueella. 

Kysy lisää tai kerro suunnitelmistasi: olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.

Yhteystiedot

Johto ja toimisto

Marek Rudenas
Toimitusjohtaja
044 984 3560
marek@taitokatto.fi

Myynti ja markkinointi

Sakke Ikonen
Myynti- ja markkinointijohtaja
044 976 7265
myynti@taitokatto.fi

Työmaat

Marmo Mõttus
Asennus- ja projektipäällikkö
041 313 2725
marmo@taitokatto.fi

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​